The Greatest Master Muhyiddin Ibn al-Arabi
The Greatest Master Muhyiddin Ibn al-Arabi

En büyük Şeyh Muhyi el-Din İbn el-Arabi kimdir

[Adını yazmanın doğru yolu.][Biyografisindeki ana olaylar.][ Bazı şeyhlerinin listesi.]

En büyük şeyh Muhyi el-Din İbn el-Arabi, Muhammed ibn Ali ibn Muhammed ibn Ahmed ibn Abdullah el-Hatemi el-Tai'dir. Muhyiddin lakaplı, Ebu lakaplı büyük sahabe Uday bin Hatem'in kardeşi Abdullah bin Hatem Abdullah ve Ebu Bekir, El-Hatimi veya El-Ta'i ve İbn Arabi, Fas'ta ise İbn El-Arabi olarak bilinir. Endülüs'te İbni Suraka'ya Alimin Sultanı, Takvalıların İmamı ve diğerleri de denir. Ona yakışan hürmet ve onur unvanları.

En büyük Şeyh Muhyi el-Din İbn el-Arabi, Ramazan ayının on yedinci Pazartesi gecesi doğdu H. 560 (MS 26 Temmuz 1165) yılında Endülüs'ün doğusundaki Murcia şehrine taşındı. 568/1172 yılında Sevilla'ya giderek orada yaklaşık yirmi yıl kaldı, bu süre zarfında Fas ve Tunus'a gitti. Orada birkaç kez aralıklarla ikamet etmiş, daha sonra 598/1201 yılında hac için doğuya gitmiş ve geri dönmemiştir. Daha sonra Endülüs'e. Doğuda kısa bir süre Mısır'da kaldıktan sonra Mekke'ye girerek kendini ibadete adadı. Ve Allah'ın bana emanet ettiği asil sırları ve ilimleri kendisine bahşettiği Mescid-i Haram'da ders vermek. Mekke fetihleri ​​olarak bilinen kitabı. Daha sonra Irak'a gitti, Bağdat ve Musul'a girdi ve görüştü. Daha sonra adamlarıyla birlikte -Allah ondan razı olsun- Roma topraklarını gezerek bir süre orada yaşadı ve yüksek bir statüye sahipti. Müslüman kralı Kikaus'tu. Bundan sonra Şeyh Irak, Mısır ve Suriye arasında birçok sefer yaptı. Ve Filistin, 620/1223 yılının yirmi saniye gecesi vefâtına kadar Şam'a yerleşinceye kadar. H. 638 (MS 9/11/1240) yılının Rabi' al-Thani ayından itibaren, şimdiki adı Kasun Dağı'nın eteklerine defnedildi. Caminin sonunda mezarının bulunduğu, adına (Şeyh Mohiuddin) türbenin bulunduğu alan Sultan Selim tarafından 922/1516 yılında Şam'ı fethettiğinde yaptırılmıştır. Allah rahmet eylesin, arkasında iki oğlu Saadeddin'i bıraktı. Muhammed ve İmadeddin Ebu Abdullah Muhammed.

Batı Web Sitesinden Güneş

Şeyh El-Ekber Muhyiddin İbnü'l-Arabi, tasavvuf biliminde öne çıktı ve bu konuda yüzlerce kitap yazdı Nefhat kitabının yazarı Abd al-Rahman Cami'ye göre mektup sayısı beş yüzü aştı. Bu eserlerden biri de, gerçekten en önemlisi olan “El-Futuhatu’l-Mekkiyye” kitabıdır. İslam tarihiyle ilgili bir kitap ama insanlık tarihinin en önemli kitaplarından biri. Ayrıca yazıları arasında Fatwat Al-Wafait kitabının yazarının doksan beşe ulaştığını söylediği “Kuran'ın Tefsiri” kitabı Belki de bu, Kehf Suresi'ndeki şu ayete ulaştığı büyük tefsir kitabıdır: "Biz ona katımızdan ilim öğrettik." Sonra o ilimi tamamlayamadan vefat etti. Aynı zamanda şunları da içeriyor: “Bilgeliğin Klozetleri” Giriş bölümünde, Resûlullah Muhammed (s.a.v.)'i rüyasında gördüğünü ve ona bir kitap verdiğini söylüyor. İnsanların faydalanması için onu çıkarmasını söyledi ve o da onu hiçbir ekleme veya çıkarma yapmadan olduğu gibi çıkardı. Ve o da Kitaplar arasında: “Adil Olanların Dersleri”, “İnşa’a el-Da’arat”, “Ukla el-Mustafuz”, “Anka’ Mağrib fi Şifa.” Azizlerin Mührü ve Fas Güneşi,” “Özlemlerin Yorumcusu”, “Krallığın Reformu İçin İlahi Hükümler.” İnsanlık”, “Yıldızların Konumları ve Hilal Ayının Yükselişleri, Bilimin Sırları”, “Gerçeklerin Toplanması ve Detaylandırılması İndir, “Alıntılanan Kor ve Çalma Tehlikesi”, “İsimlerin Yorumunda Anlamın Ortaya Çıkarılması” En Güzeli”, “İlahi Bilgi”, “Esaret Yerine Yolculuk”, “Kutsal Sırlardan Sahneler” Ve ilahi nurların vahiyleri, “medeni fetihler”, “kutsal hadisler” ve daha niceleri Küçük mesajlardan. Dr.Othman Yahya Allah rahmet eylesin bu konuda değerli bir kitap yazmıştır. Şeyhül Ekber'in Eserleri: İbnü'l-Arabi'nin Eserleri, Tarihçesi ve Tasnifleri ve dilindedir. Fransızca, daha sonra Dr. Ahmed Al-Tibi tarafından Arapçaya çevrildi ve 2001'de yayınlandı. Mısır Genel Kitap Otoritesi. İnşallah bu kitabın sonunda ek olarak değineceğiz. Şeyh El-Ekber'in kitaplarının isimleri üzerine Allah ondan razı olsun.

Uzman yazarlar ve araştırmacılar, en büyük Şeyh Muhyi el-Din İbn el-Arabi'nin olmadığı konusunda oy birliğiyle hemfikirdirler. O da diğer yazarlar gibi sıradan bir yazardı, aksine nicelik ve nitelik bakımından diğerlerinden farklıydı. Kendisi de düşünerek ve düşünerek yazan yazarların yolunu takip etmediğini, bunun yerine her şeyi doğruladığını doğruluyor. Göreceğimiz gibi Cenâb-ı Hakk'ın ilhamıyla yazıyor. Brockelmann burayı en verimli yerlerden biri olarak tanımladı. En zeki ve yaratıcı yazarlar.

Şeyh Muhyiddin'in biyografisi ve öğretisi hakkında daha fazla bilgi için lütfen Sun of Morocco web sitesini ziyaret edin.



Bazı içeriklerin Yarı Otomatik olarak çevrildiğini lütfen unutmayın!